Címlap Koncertek Korábbi koncertjeink
PDF Nyomtatás E-mail
2010. július 12. hétfő, 18:11

Kották és műsor / Auer Akadémia – 2010

Az alábbiakban közzétesszük az idei nyári Auer Akadémia műsorát és a felkészüléshez szükséges kottákat. Kérjük, hogy mindenki töltse le és nyomtassa ki saját maga részére a kottákat.

Műsor:

Händel: Tűzijáték – szvit
Beethoven: Prométeusz teremtményei – Nyitány és balettzene
Csajkovszkij: Olasz capriccio
szünet
Erkel: Hunyadi László – nyitány
Liszt: Les Preludes
Berlioz: Faust elkárhozása – Rákóczi induló

Kották:

Kérjük, hogy mindenki töltse le és nyomtassa ki saját maga részére a kottákat.

Tudnivalók:

  • Az itt közzétett kották lesznek az ún. gyakorló kották, tehát ezekből kell felkészülni a táborban való részvételre, de a zenekari táborba ezeket a kottákat is hozza el majd magával mindenki, hogy ott is ezekből tudjon gyakorolni a próbák között.
  • A próbákon – szokás szerint – összefűzött kották állnak majd rendelkezésre. Ezeket használjuk a próbákon és a koncerteken.
  • A szólambeosztást is igyekszünk elkészíteni, addig is az idei évi beosztás szerint kezdjen gyakorolni mindenki, mert a nyári beosztás is ezen fog alapulni. Amelyik fúvós szólamban ez nem lenne egyértelmű, ott nyugodtan lehet készülni MINDEGYIK szólammal! Az csak hasznos, ha több szólamot is ismer valaki...
  • Az ALAPOS szólamismeret alapfeltétele a sikeres munkának, ezért kérjük, hogy MINDENKI FELKÉSZÜLTEN, BIZTOS SZÓLAMTUDÁSSAL érkezzen a táborba!
  • A gyakorlást segítendő a játszandó művek hangfelvételeit is feltettük honlapunkra. Hallgassa meg mindenki figyelmesen, kottával a kézben (!), hogy képet kapjon a művekről, és a játszandó anyagról.

A letölthető kották itt találhatók:

(a kották nem tartalmazzák az Erkel nyitányt, mert azt játszottuk, valamint a Rákóczi indulót sem, mert az még nincs meg, amint elkészül, pótoljuk!):

A MEGFELELŐ HANGSZERRE KATTINTVA A KOTTA MEGNYÍLIK, ILLETVE JOBB EGÉRGOMBRA KATTINTVA LETÖLTHETŐ ÉS KINYOMTATHATÓ! A számítógépre telepített Acrobat Reader program szükséges a kották megnyitásához illetve kinyomtatásához. Amennyiben ez nincs a gépen, a www. adobe.com honlapról a program ingyenesen letölthető és telepíthető.

FUVOLA / OBOA / KLARINÉT / FAGOTT

KÜRT / TROMBITA / HARSONA / TUBA

TIMPANI–ÜTŐ / HÁRFA

1. HEGEDŰ / 2. HEGEDŰ / BRÁCSA / CSELLÓ / BŐGŐ

Egmont:

BRÁCSA / CSELLÓ / FAGOTT I. / FAGOTT II.

FUVOLA I. / FUVOLA II. / HEGEDŰ I. / HEGEDŰ II.

KLARINÉT I. / KLARINÉT II. / KÜRT I. / KÜRT II.

KÜRT III. / KÜRT IV. / NAGYBŐGŐ / OBOA I.

OBOA II. / TROMBITA I. / TROMBITA II.

Liszt: Les Préludes és Erkel: Hunyadi  kották a 2010-es Auer Akadémia
anyagából tölthetők le (utolsó két mű)